Stravovací návyky dětí a jejich možné dopady na zdravotní stav populace – Ing. Margaréta Sepešiová, DiS.
Ing. Margaréta Sepešiová, DiS.
Diplomová práce
Stravovací návyky dětí a jejich možné dopady na zdravotní stav populace
Eating habits of children and their possible impact on population health
Anotace:
Diplomová práce se zabývá jedním ze základních civilizačních problémů, onemocněním, které na celém světě každým rokem přibývá o 1% a to dětskou obezitou. Práce je rozdělena na část teoretickou a praktickou. Teoretická část obsahuje informace týkající se nemoci samotné, jejich druhů, měření a dalších druhů poruch přijímání potravy. Zásad zdravé výživy a zastoupení jednotlivých potravin ve stravě, výživová …víceAbstract:
This thesis examines one of the fundamental problems of civilization, a disease, that is increasing every year in the world about 1%, namely childhood obesity. The work is divided into theoretical and practical part. The theoretical part contains information about the disease itself, their types, measurements and other types of eating disorders. Principles of healthy nutrition and representation of …víceKlíčová slova
obezita měření obezity epidemiologie obezity etiopatogeneze obezity poruchy příjmu potravy zdravá výživa zastoupení jednotlivých potravin ve stravě vitamíny minerály výživová pyramida funkční potravina problémy obezity prevence a léčba obezity /obesity measurement of obesity obesity epidemiology etiopathogenesis of obesity eating disorders healthy nutrition representation of individual foods in the diet vitamins minerals nutritional pyramid functional food problems of obesity prevention and treatment of obesity.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 6. 2013
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/9295/vsh_m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 29. 8. 2013
- Vedoucí: doc. RNDr. Zdena Lustigová, CSc.
- Oponent: PhDr. Marek Merhaut, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SEPEŠIOVÁ, Margaréta. \textit{Stravovací návyky dětí a jejich možné dopady na zdravotní stav populace}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2013. Dostupné z: https://theses.cz/id/1v0gzi/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Consumers' attitudes and purchase intentions in relation to organic foods in Indonesia
Riski Ulina Sianturi -
Grocery shopping in the post pandemic era: A study in the Czech Republic
Alejandra Vélez Taborda -
Porovnání vybraných diet
Jana Fleissigová -
Nutriční hodnocení přirozeně bezlepkových potravin ve stravě celiaka
Alexandra KOČANOVÁ -
Vybraná aditiva ve stravě dětí školního věku a tvorba výukového materiálu Chemie ve výživě
Jitka Poláchová -
Zastoupení jednotlivých druhů potravin ve stravě dětí předškolního věku
Martin TÓTH -
Výběr potravin ve výživě sportovců.
Dominika Mašková -
Prevalence and Risk Factors of Malaria among Children under 5 Years and the Prevention and Treatment Regimens in the Kitase Community of Ghana
Ebo Owusu Amponsah