Bc. Kristýna Šteffelová

Master's thesis

Role food stylingu v současných stravovacích návycích

The role of food styling in current eating habits
Abstract:
Diplomová práce pojednává o současných stravovacích návycích a jejích negativních vlivech, jakými jsou fast food, jídlo jako prožitek a přibližuje tzv. comfort food. Dále podává ucelený výklad o tom, jak výživa může pomoci zlepšit zdraví a bojovat proti nemocem, jako je obezita. V neposlední řadě přibližuje nové vědní disciplíny, jimiž jsou neurogastronomie a gastrofyzika, které poodkrývají, co a z …more
Abstract:
The diploma thesis discusses current eating habits and their negative influences such as fast food, food as an experience and describes comfort food. It also gives a comprehensive interpretation of how nutrition can help improve health and combat diseases such as obesity. Last but not least, it brings to mind the new scientific disciplines of Neurogastronomy and Gastrophysics, which reveal what and …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 6. 4. 2021

Thesis defence

  • Date of defence: 10. 6. 2021
  • Supervisor: Ing. Pavel Rosenlacher
  • Reader: Mgr. Michal Tomčík, PhD.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola finanční a správní

University of Finance and Administration

Master programme / field:
Marketing Communication / Marketing Communication