Bc. Růžena Vávrová

Master's thesis

Technologie výroby čerstvých nezrajících sýrů

Technology of production of fresh unripened cheeses
Anotácia:
Cílem této diplomové práce bylo popsat technologie výroby čerstvých nezrajících sýrů. Literární část je zaměřena na technologii výroby kysele srážených čerstvých sýrů a čerstvých sýrů vyrobených použitím syřidla. Pomocí 10 různých druhů srážedel byly vyrobeny vzorky čerstvého nezrajícího sýra Panýr. Vzorky byly vyrobeny použitím různých koncentrací srážedla a to 3%, 4%, 5% a 6% z celkového objemu mléka …viac
Abstract:
The aim of this diploma thesis was to describe the technology of production of fresh unripened cheeses. The literature part is focused on the technology of production of sourly fresh cheeses and fresh cheeses made with rennet. Samples of fresh unripened Paneer cheese were made using 10 different types of coagulants. Samples were made using different concentrations of coagulant, namely 3%, 4%, 5% and …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
  • Oponent: Eva Vítová, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta