Technologie výroby čerstvých nezrajících sýrů – Bc. Růžena Vávrová
Bc. Růžena Vávrová
Master's thesis
Technologie výroby čerstvých nezrajících sýrů
Technology of production of fresh unripened cheeses
Anotácia:
Cílem této diplomové práce bylo popsat technologie výroby čerstvých nezrajících sýrů. Literární část je zaměřena na technologii výroby kysele srážených čerstvých sýrů a čerstvých sýrů vyrobených použitím syřidla. Pomocí 10 různých druhů srážedel byly vyrobeny vzorky čerstvého nezrajícího sýra Panýr. Vzorky byly vyrobeny použitím různých koncentrací srážedla a to 3%, 4%, 5% a 6% z celkového objemu mléka …viacAbstract:
The aim of this diploma thesis was to describe the technology of production of fresh unripened cheeses. The literature part is focused on the technology of production of sourly fresh cheeses and fresh cheeses made with rennet. Samples of fresh unripened Paneer cheese were made using 10 different types of coagulants. Samples were made using different concentrations of coagulant, namely 3%, 4%, 5% and …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Alena Saláková, Ph.D.
- Oponent: Eva Vítová, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / odbor:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
TVARŮŽKÁŘSTVÍ NA OLOMOUCKU V KONTEXTU POTRAVINÁŘSKÉHO PRŮMYSLU OD SEDMDESÁTÝCH LET 19. STOLETÍ DO TŘICÁTÝCH LET 20. STOLETÍ
Eva ŠPIČKOVÁ -
Vliv podílu smetany a tvarohu na složení, technologické a senzorické vlastnosti mléčných dezertů
Tereza JANŮ -
Využití transglutaminázy při výrobě tvarohu
Pavel Vintr -
Vliv homogenizace na tvarohové dezerty
Tereza Šmigurová -
Vybrané hydrokoloidy ve výrobě termizovaných tvarohových dezertů
Věra Škvařilová -
Významné mikroorganismy a dynamika jejich počtů v průběhu skladování tvarohu a vybraných výrobků z něj
Ludmila Košarišťanová