Alice Andrlová
Bakalářská práce
Bezlaktózové mléčné výrobky
Lactose-free dairy products
Anotace:
Tato kompilační bakalářská práce se věnuje bezlaktózovým mléčným výrobkům a výrobkům s přirozeně nízkým obsahem laktózy, jako možnému řešení při laktózové intoleranci. Nejprve je popsáno nutriční složení hlavních i vedlejších složek kravského mléka a následně jsou uvedeny rozdílnosti ve složení mléka buvolího, kozího, ovčího a velbloudího. V návaznosti na složení jsou charakterizovány zdravotní problémy …víceAbstract:
This bachelor thesis studies lactose-free variants of dairy products and products with naturally low lactose content, as a possible solution for lactose intolerance. Firstly, is described nutritional composition of major and minor components of cow´s milk, followed by differences in composition of buffalo, goat, sheep, and camel milk. Health problems, associated with consumption of milk and dairy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2021
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Specifics of internal and external trade in dairy products of the Russian Federation
Mikhail Goluzov -
Application of flax seed fiber in dairy products
Yana Troshchynska -
THE PROJECT OF VALUING VIET NAM DAIRY PRODUCTS JOINT STOCK CO. USING SELECTED VALUING MODELS
Ngan Ha Doan -
Optimization of production process in milk industry
Sujeewa Buddhasiri -
Mléko a mléčné výrobky ve stravě dětí základních škol
Jiří Kučera -
Effect of calving season and age at first calving on milk production in Czech Fleckvieh cattle
Doris Aikins -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Staročeské reálie - názvy jídel. Mléko a produkty z mléka
Marie Beňová
Název
Vložil
Vloženo
Práva