Václav Bureš

Bachelor's thesis

Teplotní závislost viskozity rostlinných olejů

Temperature dependence of vegetable oils' viscosity
Abstract:
Velká část této bakalářské práce je zaměřena na tuky a oleje jako takové, jejich využití a vliv na lidský organismus a zdraví. Poté také na průmyslové získávání oleje, jeho konečnou úpravu před tím, než se plní do obalů a dostane se do obchodních sítí k prodeji konečnému spotřebiteli. Jsou zde tři druhy nejpoužívanějších rostlinných olejů a to řepkový, slunečnicový, olivový a pak i dva druhy méně tradičních …more
Abstract:
A large part of this bachelor thesis is focused on fats and oils, their usage and ef-fect on human health and organism, as well as industrially oil extraction and its final treatment before filling the packages and distribution to the end consumer through business network. There are three kinds of the most used vegetable oils, namely rape-seed, sunflower and olive oil, and then two kinds of less traditional …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: doc. Ing. Vojtěch Kumbár, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology

Theses on a related topic