Mléčné výrobky s přidanou hodnotou – Bermet Idinova
Bermet Idinova
Bakalářská práce
Mléčné výrobky s přidanou hodnotou
Dairy products for people with specific needs
Anotace:
Rostoucí trend zdravého stravování otevírá dveře pro obohacování potravin a produkty s přidanou hodnotou, a to včetně mléka a mléčných výrobků. Mléko a mléčné výrobky jsou navíc podstatnou součástí lidské stravy a vzhledem ke svým výjimečným fyzikálním a chemickým vlastnostem představují zvláště atraktivní komoditu pro obohacování dalšími mikroživinami, mimo jiné zejména vitaminy a minerálními látkami …víceAbstract:
With the growing popularity of health-conscious food products, the field of food fortification and foods with added value has garnered significant attention. Furthermore, as milk and its products are an essential part of the human diet and because of their unique physical and chemical properties, they present an especially attractive commodity to fortify with additional micronutrients, most notably …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 28. 5. 2024
- Vedoucí: Ing. Iveta Klojdová, Ph.D.
- Oponent: Adéla Fraňková, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program:
Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Equol a funkční potraviny
Kateřina Jahodová -
Funkční potraviny a jejich benefity na lidský organismus
Monika Dvořáková -
FUNKČNÍ POTRAVINY A JEJICH ROLE V GASTRONOMII
Petr Žižlavský -
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Nikola NACHÁZELOVÁ -
Microgreens - využití klíčních rostlin jako funkční potraviny
Tereza Haladějová -
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Helena ARDOLFOVÁ -
Funkční potraviny z pohledu biologicky aktivních látek
Denisa Holasová
Název
Vložil
Vloženo
Práva