Jonáš Fibigr

Bakalářská práce

Možnosti stanovení celkového obsahu fenolických látek v čokoládách

Possibilities of Determination of Total Phenolic Content in Chocolates
Anotace:
Práce se zabývá studiem stanovení polyfenolických látek. Pozornost je věnována především přípravě amperometrických biosenzorů využívajících polyfenoloxidázových enzymů ke stanovení obsahu polyfenolických látek v čokoládě. Práce také obsahuje výčet používaných enzymů sloužících ke konstrukci biosenzorů. Také zaměřuje na obsah fenolických látek v různých fázích výrobního procesu čokolády a hlavně na …více
Abstract:
The thesis is about study of polyphenolic compounds. It mainly focuses on preparation of amperometric bisensors using polyphenoloxidase enzymes for determination of polyphenolic compounds in chocolate. The thesis also contains summary of enzymes used for construction of biosensors. It also considers the phenolic content in different phases of the chocolate production and mainly portraits their bioactivity …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2020
Zveřejnit od: 31. 12. 2999

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Tomáš Mikysek, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Fibigr, Jonáš. Možnosti stanovení celkového obsahu fenolických látek v čokoládách. Pardubice, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická

Plný text práce

Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologická