Kvalitativní parametry jablek pěstovaných ekologickým a integrovaným způsobem – Bc. Michal Stehlík
Bc. Michal Stehlík
Diplomová práce
Kvalitativní parametry jablek pěstovaných ekologickým a integrovaným způsobem
Qualitative parameters of apples grown under organic and integrated farming systems
Anotace:
Cílem této diplomové práce bylo na základě naměřených hodnot porovnat a zhodnotit vliv produkčního systému na obsah jednotlivých kvalitativních parametrů ve vzorcích jablek (Angold, Ontario, Florina, Goldstar, Idared, Rubín, Topaz a Zvonkové). Mezi kvalitativní parametry, stanovované v této práci, řadíme vitamín C, celkovou sušinu, refraktometrickou sušinu, celkový obsah sacharidů, obsah fruktózy, …víceAnotace:
ůdy mohou být spojovány s celkovým obsahem těkavých látek, který měl Angold BIO také nejvyšší (102,5 mg/kg). Statisticky průkazné rozdíly v rámci hodnocení jednotlivými hodnotiteli byly shledány mezi typy produkcí u senzorických parametrů celková intenzita chuti a celková příjemnost chuti. V párové porovnávací zkoušce, která byla součástí senzorického hodnocení, byl zaznamenán průkazný rozdíl při porovnání …víceAbstract:
The aim of this diploma thesis was to compare and evaluate the influence of the production system on the content of individual qualitative parameters in apple samples (An-gold, Ontario, Florina, Goldstar, Idared, Rubín, Topaz and Zvonkové). Among the qualitative parameters defined in this work were vitamin C, total dry matter, refractometric dry matter, total carbohydrate content, fructose content …víceAbstract:
h the total volatile content. The highest content of volatile substances had Angold BIO (102.5 mg/kg). Statistically significant differences in the evalua-tion by the individual evaluators were found among the types of production of the sensory parameters, the overall intensity of the taste and the overall taste.In the pair comparison test, which was part of the sensory evaluation, a significant difference …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
STEHLÍK, Michal. \textit{Kvalitativní parametry jablek pěstovaných ekologickým a integrovaným způsobem}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/2bvmhg/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Kyselina adipová a její soli jako možná náhrada tradičních tavicích solí
Lenka JEDLIČKOVÁ -
Hodnocení kvality jablek v závislosti na podmínkách jejich pěstování
Ivona Dresslerová -
Kyselá jablka. Gender ve škole a ve výtvarné výchově
Matylda Hádková -
Cézannova jablka a černobílá reprodukce
Jiří Procházka -
Produkce audiovizuálního projektu "Jablka v županu"
Markéta Švecová -
P: Adamové jablká
Dorota Holubová -
Hodnocení projevů globalizace v České republice na příkladu obchodu s jablky
Veronika Machová
Název
Vložil
Vloženo
Práva