História a vývoj čokolády v súčasnej gastronomii – Bc. Katarína Černajová
Bc. Katarína Černajová
Diplomová práce
História a vývoj čokolády v súčasnej gastronomii
The history and evolution of chocolate in the current gastronomy
Abstract:
The diploma thesis deals with characteristics of chocolate since its beginnings until today. The aim of the thesis is to describe the evolution of the image of chocolate in gastronomy until present time, focusing on the definition of its contemporary form, the means of use and demand for chocolate products. It is accomplished via hypotheses testing. The thesis is divided into three chapters: theory …víceAbstract:
Diplomová práca sa zaoberá charakteristikou čokolády od jej vzniku po súčasnosť. Cieľom práce je identifikovať vývoj podoby čokolády v gastronómii až do súčasnosti, pričom kladie dôraz predovšetkým na definíciu jej súčasnej podoby, spôsobu využitia a dopytu po týchto produktoch. Deje sa tak pomocou testovania stanovených hypotéz. Práca je rozdelená do troch nadväzujúcich častí, a to do teoretickej …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 11. 2015
Identifikátor:
http://is.vsh.cz/th/7169/vsh_m/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 27. 1. 2016
- Vedoucí: Ing. Zbyněk Vinš
- Oponent: prof. Ing. Jiří Jindra, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČERNAJOVÁ, Katarína. \textit{História a vývoj čokolády v súčasnej gastronomii}. Online. Diplomová práce. Praha: University College Prague - Vysoká škola mezinárodních vztahů a Vysoká škola hotelová a ekonomická s.r.o. 2015. Dostupné z: https://theses.cz/id/2d5o0w/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- nikomu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola hotelová v PrazeVysoká škola hotelová v Praze
Magisterský studijní program / obor:
Gastronomie, hotelnictví a turismus / Management hotelnictví a lázeňství
Práce na příbuzné téma
-
Cenová politika gastronomických podnikov v Prahe v rokoch 2018-2022
Veronika Holecová -
Charakteristika sítě gastronomických provozoven ve Středočeském kraji (okres Benešov; obce a města od L-S)
Edita Pokorná -
Komparace rozsahu poskytovaných služeb ve vybraných gastronomických provozovnách
Petra Neumanová -
Analýza hygienických standardů v gastronomických provozovnách
Magdaléna Veselá -
Inflace a její vliv na chování zákazníků ve vybraných gastronomických podnicích
Vendula Pernicová -
Progresivní typy gastronomických provozů v zahraničí
Matúš Kučera -
Charakteristika gastronomických provozoven ve Středočeském kraji
Jana Šílená -
Svetová produkcia a obchod s vybranými poľnohospodárskymi komoditami (káva, čaj, kakao)
Peter Trenkner