Lucia Klačmanová

Bachelor's thesis

Vybrané aditívne látky a ich toxikologické zhodnotenie

Vybrané aditivní látky a jejich toxikologické zhodnocení
Abstract:
V této bakalářské práci je řešená problematika zabývající se potravinářskými aditivními látkami a jejich využití ve výrobě. V první části práce jsou aditivní látky rozdělené podle aktuální legislativy. Další část práce je zaměřená na aditivní látky významné z toxikologického hlediska. Jsou zdůrazněné skupiny antioxidantů, konzervačních činidel, barviv a sladidel. V následující části jsou řešené legislativní …more
Abstract:
This bachelor thesis looks at the use of food additives and their use in food manufacturing. The first part groups additives according to the current legislation. Further section looks at additives from the toxicological point of view. The emphasis is put on antioxidants, conservatives, colourants and sweeteners. The next part deals with legislation on both Czech and European level. It briefly covers …more
Abstract:
V tejto bakalárskej práci je riešená problematika zaoberajúca sa potravinárskymi aditívnymi látkami a ich používaní vo výrobe. V prvej časti práce sú aditívne látky rozdelené podľa aktuálnej legislatívy. Ďalšia časť práce je zameraná na aditívne látky významné z toxikologického hľadiska. Zdôraznené sú skupiny antioxidantov, konzervačných činidiel, farbív a sladidiel. V nasledujúcej časti sú riešené …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: prof. MVDr. Ing. Tomáš Komprda, CSc.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology