Mikrobiologická kvalita čerstvých bylin dovážených ze třetích zemí – Bc. Lucie Bergová
Bc. Lucie Bergová
Diplomová práce
Mikrobiologická kvalita čerstvých bylin dovážených ze třetích zemí
Microbiological quality of fresh herbs from third countires
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala stanovením mikrobiologické kvality čerstvých bylin pocházejících ze třetích zemí. Byl prováděn laboratorní rozbor vybraných druhů čerstvých bylin. K porovnání vzorků ze třetích zemí byly testovány i vzorky původem z ČR a ze soukromé produkce. Jednotlivá balení čerstvých bylin (máty, bazalky a rozmarýnu) byla zakoupena v běžné tržní síti, část vzorků pocházela ze soukromé …víceAbstract:
This thesis focuses on microbiological quality of fresh herbs from third countries. Analysis of the fresh herbs was performed in a laboratory. Herbal samples was also compared with samples from the Czech Republic and from private production. Some of the herbal packs (consisting of mint, basil and rosemary) were purchased on a public market while others were collected from private productions. Microbiological …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
- Oponent: Michal Kosař, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin
Práce na příbuzné téma
-
Zdravotní nezávadnost potravin - znalosti a postoje adolescentů
Vladěna Rohlíčková -
Vliv systémů sledování hygieny na zdravotní nezávadnost potravin živočišného původu (mléko, maso)
Jana SVOBODOVÁ -
Zdravotní nezávadnost potravin dovážených do ČR ze třetích zemí
Lucie Bergová -
Systém zajištění bezpečnosti a zdravotní nezávadnosti potravin v ČR a EU
Barbora ŠEBKOVÁ -
Zdravotní nezávadnost obalů potravin na bázi papíru.
Jana Zimčíková -
Údržnost "raw" potravin
Pavla Bočková -
Využití bylinných silic při konzervaci potravin
Jana Vlčková -
Bezpečnostní rizika celozrnných bezlepkových potravin se zaměřením na výskyt tropanových alkaloidů
Radka VRZALOVÁ