Bc. Lucie Bergová

Diplomová práce

Mikrobiologická kvalita čerstvých bylin dovážených ze třetích zemí

Microbiological quality of fresh herbs from third countires
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývala stanovením mikrobiologické kvality čerstvých bylin pocházejících ze třetích zemí. Byl prováděn laboratorní rozbor vybraných druhů čerstvých bylin. K porovnání vzorků ze třetích zemí byly testovány i vzorky původem z ČR a ze soukromé produkce. Jednotlivá balení čerstvých bylin (máty, bazalky a rozmarýnu) byla zakoupena v běžné tržní síti, část vzorků pocházela ze soukromé …více
Abstract:
This thesis focuses on microbiological quality of fresh herbs from third countries. Analysis of the fresh herbs was performed in a laboratory. Herbal samples was also compared with samples from the Czech Republic and from private production. Some of the herbal packs (consisting of mint, basil and rosemary) were purchased on a public market while others were collected from private productions. Microbiological …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.
  • Oponent: Michal Kosař, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Jakost a zdravotní nezávadnost potravin