Genetically Modified Organisms: Specifics of Doing Business in the European Union. – Tereza Medunová
Tereza Medunová
Master's thesis
Genetically Modified Organisms: Specifics of Doing Business in the European Union.
Geneticky Modifikované Organismy: Specifika Trhu Evropské Unie.
Anotácia:
Počátek pěstování GM plodin v roce 1996 vneslo do zemědělského sektoru výrazné změny. Genetická modifikace ve spojení se zemědělstvím a potravinářstvím je velmi diskutované téma. Podnikatelské prostředí v tomto oboru by se dalo charakterizovat jako velmi citlivé, nejisté a vysoce regulované, zvláště pak v EU. Práce je empirickou studií specifik obchodního prostředí v sektoru geneticky modifikovaných …viacAbstract:
Adoption of GM crops brought important changes to the agricultural sector. Since its commercialization in 1996, genetic modification has become a discussed topic. Given the different approaches towards the regulation of GM food in the world, the business environment may be considered as sensitive, uncertain and highly restricted, especially in the European Union. The European precautionary approach …viac
Jazyk práce: English
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2017
Identifikátor:
http://www.vse.cz/vskp/eid/74668
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 30. 8. 2018
- Vedúci: Ludmila Štěrbová
- Oponent: Jaroslav Halík
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Vysoká škola ekonomická v Prazehttp://www.vse.cz/vskp/eid/74668
Vysoká škola ekonomická v Praze
Master programme / odbor:
Mezinárodní ekonomické vztahy / International Business - Central European Business Realities
Práce na příbuzné téma
-
Geneticky modifikované organismy a veřejnost
Magdaléna TENGLEROVÁ -
Geneticky modifikované organismy ve výživě hospodářských zvířat
Diana Cernei -
Geneticky modifikované organismy v potravinářství
Michaela Voborníková -
Geneticky modifikované organismy a jejich etické souvislosti
Tereza Slezáčková -
Nakládání s geneticky modifikovanými organismy a genetickými produkty
Kateřina Friedlová -
Rozdílné přístupy k potravinám obsahujícím geneticky modifikované plodiny
Alexander Sorokin -
Geneticky modifikované organismy a utváření názorů na ně
Nikola VODIČKOVÁ -
Regulace a restrikce geneticky modifikovaných plodin v EU
František Polák