Kristýna Madarászová

Bachelor's thesis

Použití aromatických rostlin při výrobě vína

The use of Aromatic Plants in Wine Production
Abstract:
Použití léčivých, aromatických a kořeninových rostlin je známé již dávno před naším letopočtem. Tyto rostliny ovlivňují nejen chutě, ale i aromatické vjemy jídel. Možnosti, jak získat významné užitečné látky z těchto rostlin, je celá řada, například macerace, vylouhování, pomocí nálevu, extrahováním a dalších. Cílem práce bylo zjistit, zda vybrané aromatické rostliny ovlivní celkový charakter vín s …more
Abstract:
The use of medicinal, aromatic and spice plants has been known since ancient time. These plants influence not only flavors but also the aromatic perceptions of foods. These are various methods to extract significant beneficial compounds from these plants, such as maceration, infusion, decoction, extraction and others. The aim of this study was to determine whether selected aromatic plants would influence …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 5. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: Ing. Oldřiška Sotolářová, Ph.D.
  • Reader: Michal Kumšta, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty