Bc. Lucie Mamráková

Diplomová práce

Aromatické látky v muškátových odrůdách révy vinné

Aromatic substances in muscat vine varieties
Anotace:
Cílem této diplomové práce je prostudovat a sjednotit všechny dostupné literární zdroje pojednávající o terpenických látkách. Ke studiu jsem použila odrůdy: Muškát moravský, Muškát žlutý, Muškát Ottonel, Irsai Oliver, Tramín červený, Mery a Lena. U těchto odrůd jsou posouzeny koncentrace terpenických látek. Sledovanými terpenickými látkami jsou linalool, hotrienol, geraniol, α-terpiniol a nerol. Dále …více
Abstract:
The aim of this diploma thesis is to study and unify all available literary sources dealing with terpenic substances. For the study I used the varieties: Muškát moravský, Muškát žlutý, Muškát Ottonel, Irsai Oliver, Tramín červený, Mery and Lena. For these varieties the concentrations of terpenic substances are assessed. The following terpenic substances are linalool, hotrienol, geraniol, α-terpiniol …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 7. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Michal Kumšta

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta