Moderní senzorové a biosenzorové přístupy pro detekci biogenních aminů v potravinách – Sofia Bushueva
Sofia Bushueva
Bakalářská práce
Moderní senzorové a biosenzorové přístupy pro detekci biogenních aminů v potravinách
Modern sensor and biosensor approaches for biogenic amines detection in food
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na moderní analytické metody, které se využívají pro detekci biogenních aminů v potravinách. Byla zpracována literární rešerše pomocí elektronických databází ScienceDirect, PubMed, Scopus a odborné literatury. Bylo provedeno zhodnocení faktorů, komplikujících stanovení biogenních aminů tradičními metodami – komplexnost matric, fyzikálně chemické vlastnosti biogenních …víceAbstract:
This bachelor thesis is focused on modern analytical methods used for detecting biogenic amines in food. Literature review was written using electronic databases such as ScienceDirect, PubMed, Scopus, and other specialized literature. An evaluation of factors complicating biogenic amines’ detection by traditional methods was carried out, including matrix complexity, physicochemical properties of biogenic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 11. 6. 2024
- Vedoucí: doc. RNDr. Ondřej Zítka, Ph.D.
- Oponent: Eliška Dostálová, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program:
Molekulární biologie a biotechnologie
Práce na příbuzné téma
-
Manufacture of Selected Cheese Groups from Greece and Presence of Biogenic Amines
Richardos-Nikolaos SALEK -
Biogenní aminy a jejich význam v potravinách
Michaela Vlčková -
Biogenní aminy ve víně
Liana Leshchuk -
Vliv vybraných přírodních látek na bakterie produkující biogenní aminy
Ivana Huňová -
Biogenní aminy
Magda Janoušková -
Biogenní aminy v pivu
Dagmar Čiháková -
Biogenní aminy ve fermentovaných mléčných výrobcích
Kristýna Bubelová -
Biogenní aminy ve vybraných skupinách přírodních sýrů
Radka Flasarová