Bc. Lucie Hrbáčková

Master's thesis

Jakostní parametry slepičích vajec na konci snáškového cyklu nosnic

Egg quality traits of laying hens at the end of laying cycle
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývala jakostními parametry slepičích vajec (hmotnost vajec, výška vzduchové bubliny, index tvaru vajec, pevnost skořápky, výška tuhého bílku, Haughovy jednotky, index bílku, index žloutku, barva žloutku, podíl bílku, žloutku a skořápky, hmotnost bílku, žloutku a skořápky, tloušťka skořápky) od nosnic na konci snáškového cyklu (73 – 91 týdnů). Celkem bylo analyzováno 1163 …more
Abstract:
A field of study was conducted to egg quality traits of laying hens at the end of laying cycle (73 – 91 weeks) such as egg weight, air cell depth, shape index, thick albumen height, Haugh Units, albumen index, yolk index, yolk colour, albumen, yolk and shell ratio, albumen, yolk and shell weight, shell thickness. A total of 1163 eggs from Bovans Brown hybrid laying hens were analyzed. A positive influence …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 3. 6. 2024
  • Supervisor: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Reader: Hana Mášová, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety