Bc. Lucie Hrbáčková

Master's thesis

Jakostní parametry slepičích vajec na konci snáškového cyklu nosnic

Egg quality traits of laying hens at the end of laying cycle
Anotácia:
Tato diplomová práce se zabývala jakostními parametry slepičích vajec (hmotnost vajec, výška vzduchové bubliny, index tvaru vajec, pevnost skořápky, výška tuhého bílku, Haughovy jednotky, index bílku, index žloutku, barva žloutku, podíl bílku, žloutku a skořápky, hmotnost bílku, žloutku a skořápky, tloušťka skořápky) od nosnic na konci snáškového cyklu (73 – 91 týdnů). Celkem bylo analyzováno 1163 …viac
Abstract:
A field of study was conducted to egg quality traits of laying hens at the end of laying cycle (73 – 91 weeks) such as egg weight, air cell depth, shape index, thick albumen height, Haugh Units, albumen index, yolk index, yolk colour, albumen, yolk and shell ratio, albumen, yolk and shell weight, shell thickness. A total of 1163 eggs from Bovans Brown hybrid laying hens were analyzed. A positive influence …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 3. 6. 2024
  • Vedúci: doc. Ing. Šárka Nedomová, Ph.D.
  • Oponent: Hana Mášová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Master programme / specializace:
Food and Beverage Human Nutrition / Food Quality and Safety