Gabriela VELKOVÁ

Bachelor's thesis

Charakteristika a vlastnosti červené řepy

Characterization and Qualities of Beetroot
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a vlastnostmi červené řepy. Je popisováno její pěstování, typy odrůd, škůdci a choroby. Dále je v práci uvedeno chemické složení červené řepy se zaměřením na betalainová barviva, její využití vzhledem k dlouhé skladovatelnosti jako zeleniny v čerstvém i tepelně upraveném stavu, a také pozitivní účinky na lidský organismus.
Abstract:
The bachelor thesis deals with the red beet characterization and its properties. The production, types of varieties, pests and diseases of red beet are introduced. Furthermore, there are described the red beet chemical composition with a focus on betalains pigments, its usage due to long storage as fresh vegetable and for culinary preparation, and also its positive effects on humans.
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 8. 2012
Zverejniť od: 1. 8. 2012

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 5. 9. 2012

Citační záznam

Jak správně citovat práci

VELKOVÁ, Gabriela. Charakteristika a vlastnosti červené řepy. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.8.2012

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 1. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe