Charakteristika a vlastnosti červené řepy – Gabriela VELKOVÁ
Gabriela VELKOVÁ
Bachelor's thesis
Charakteristika a vlastnosti červené řepy
Characterization and Qualities of Beetroot
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá charakteristikou a vlastnostmi červené řepy. Je popisováno její pěstování, typy odrůd, škůdci a choroby. Dále je v práci uvedeno chemické složení červené řepy se zaměřením na betalainová barviva, její využití vzhledem k dlouhé skladovatelnosti jako zeleniny v čerstvém i tepelně upraveném stavu, a také pozitivní účinky na lidský organismus.Abstract:
The bachelor thesis deals with the red beet characterization and its properties. The production, types of varieties, pests and diseases of red beet are introduced. Furthermore, there are described the red beet chemical composition with a focus on betalains pigments, its usage due to long storage as fresh vegetable and for culinary preparation, and also its positive effects on humans.
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 8. 2012
Zverejniť od: 1. 8. 2012
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 9. 2012
Citační záznam
Jak správně citovat práci
VELKOVÁ, Gabriela. Charakteristika a vlastnosti červené řepy. Zlín, 2012. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 1.8.2012
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 1. 8. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / odbor:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Práce na příbuzné téma
-
Chemické složení a analýza piva
Klára Sollichová -
Zdravotní účinky vína
Klára Líbalová -
Srovnání vlivu hnojiva Vermesfluid na zdravotní stav odrůdy révy vinné Rulandské bílé na Zámeckém vinařství Třebívlice s. r.o
Aneta Raušová -
Vliv chemického složení a technologické kvality zrna pšenic s barevným perikarpem na kvalitu pekárenských výrobků
Šárka Kubová -
Faktory ovlivňující složení kozího mléka a jeho technologické vlastnosti
Klára Kubečková -
Betalainy, přírodní barviva obsažená v červené řepě
Barbora Kvášová -
Vliv struktury a mechanických vlastností povrchů na biomechanické vlastnosti buněk
Šimon Klimovič -
Nutriční vlastnosti salátu setého pěstovaného v akvaponii a hydroponii
Barbora Koblížková