Microgreens - využití klíčních rostlin jako funkční potraviny – Bc. Tereza Haladějová
Bc. Tereza Haladějová
Diplomová práce
Microgreens - využití klíčních rostlin jako funkční potraviny
Microgreens – using sprouting plants as functional food
Anotace:
Microgreens jako významný zdroj živin a vitaminů jsou v dnešní době stále oblíbenější. Představují také alternativu pro užívání průmyslově vyráběných doplňků stravy například pro osoby, které preferují pouze přírodní produkty. Microgreens jsou malé rostlinky, které klíčí po dobu 7-14 dnů a mezi hlavní zástupce můžeme řadit hrách, řeřichu, brokolici nebo fazole. Hlavním cílem práce bylo vypěstování …víceAbstract:
Microgreens as an important source of nutrients and vitamins are increasingly popular nowadays. They also represent an alternative to the use of industrially produced food supplements, for example for people who prefer only natural products. Microgreens are small plants that germinate for 7-14 days and the main representatives include peas, cress, broccoli or beans. The main objective of this work …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 4. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 5. 6. 2023
- Vedoucí: Ing. Aleš Jezdinský, Ph.D.
- Oponent: Miroslav Vachůn, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaMagisterský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Zpracovatelské technologie a kvalita potravin
Práce na příbuzné téma
-
Senzorická analýza výživových doplňků
Iveta Králová -
Nutriční a senzorická jakost obilninových kaší pro kojence a batolata
Anna Němcová -
Nutriční hodnota larev potemníka moučného jako nové potraviny a krmiva
Aneta Slavíková -
Nutriční hodnota masozeleninových příkrmů ve výživě kojenců
Sabina Malcová -
Nutriční hodnota masa v závislosti na věku a pohlaví prasat
Veronika Herzinová -
Nutriční hodnota vybraných rostlinných náhrad masa a masných výrobků
Anna Michálková -
Nutriční hodnota saranče stěhovavé jako nové potraviny a krmiva
Lucie Lavičková -
Nutriční hodnota jedlého hmyzu v závislosti na jeho zpracování
Františka Lachmanová