Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella – Barbora HNÍZDOVÁ
Barbora HNÍZDOVÁ
Bakalářská práce
Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella
Antioxidation aktivity of the suplement chlorella
Anotace:
Tato bakalářská práce se zabývá antioxidační aktivitou potravinového doplňku Chlorella se zaměřením na její ovlivňování vnějšími faktory. V teoretické části jsou popsány antioxidanty, co to je celková antioxidační aktivita, jak ji lze analytickými postupy stanovit a které faktory způsobují její zvýšení či snížení. Dále jsou popsány druhy volných radikálů a kyselina askorbová jako použitý standard. …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with antioxidant activity of the food supplement Chlorella with focus on how it is influenced by outer factors. In the theoretical part of the thesis there is a description of antioxidants, description of total antioxidant activity, how it can be detected by usage of analytical methods and which factors contribute on its increaseordecrease. Afterwards, the kinds of free radicals …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2016
Zveřejnit od: 6. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: RNDr. Pavlína Baizová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HNÍZDOVÁ, Barbora. Antioxidační aktivita potravinového doplňku Chlorella. Olomouc, 2016. bakalářská práce (Bc.). UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 6.5.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 6. 5. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: UNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI, Přírodovědecká fakultaUNIVERZITA PALACKÉHO V OLOMOUCI
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie / Chemie
Práce na příbuzné téma
-
Antioxidační aktivita zeleného ječmene
Veronika LORENCOVÁ -
Aktivita antioxidantů u vybraných druhů řas za působení abiotického stresu
Adam Slavík -
Antioxidační aktivita a obsah flavonoidů u vybraných zástupců čeledi hluchavkovitých
Klára Jelenová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita vybraných druhů kdoulí
Magdaléna ZAVADILOVÁ -
Volné radikály a antioxidanty v reprodukční fyziologii zvířat
Nina MOKRÁČKOVÁ -
Antioxidanty a jejich vliv na organismus
Robin KLIEBER
Název
Vložil
Vloženo
Práva