Technologické možnosti snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně – Jan Gacík
Jan Gacík
Bakalářská práce
Technologické možnosti snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Technological Options for Decreasing and Increasing Acid Content in Wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na technologické možnosti snižování a zvyšování obsahu kyselin ve víně. Kyseliny, jako klíčové komponenty vína, mají zásadní vliv na jeho organoleptické vlastnosti, stabilitu a celkovou kvalitu. Cílem práce je posoudit a analyzovat různé metody a postupy manipulace s obsahem kyselin ve víně v souladu s platnou legislativou a požadavky na výslednou kvalitu vína. V úvodu …víceAbstract:
This bachelor thesis focuses on the technological possibilities of decreasing and increasing acidity levels in wine. Acids, as key components of wine, significantly influence its organoleptic properties, stability, and overall quality. The aim of the thesis is to assess and analyze various methods and procedures for manipulating acidity levels in wine in accordance with applicable legislation and quality …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
- Oponent: Štěpán Tesařík, Ing.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / specializace:
Zahradnické inženýrství / Vinohradnictví a vinařství
Práce na příbuzné téma
-
Vliv doby inokulace na průběh malolaktické fermentace
Radim Hasil -
Vliv malolaktické fermentace na aromatický profil červeného vína.
Radek Veselý -
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jiří Holakovský -
Způsoby snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně
Jaromír Kokrhel -
The role of hyaluronic acid in the development of peritoneal fibrosis and adhesions
Anna Kocurková -
Amino acid type prediction problem in biological nuclear magnetic resonance
David Porteš -
Role of lithocholic acid-induced cell signalling in oesophageal cancer progression model
Ashita Singh -
Technology of monofilamentous fibers based on oxidized hyaluronic acid
Jiří Běťák