Jan Gacík

Bakalářská práce

Technologické možnosti snížení a zvýšení obsahu kyselin ve víně

Technological Options for Decreasing and Increasing Acid Content in Wine
Anotace:
Tato bakalářská práce se zaměřuje na technologické možnosti snižování a zvyšování obsahu kyselin ve víně. Kyseliny, jako klíčové komponenty vína, mají zásadní vliv na jeho organoleptické vlastnosti, stabilitu a celkovou kvalitu. Cílem práce je posoudit a analyzovat různé metody a postupy manipulace s obsahem kyselin ve víně v souladu s platnou legislativou a požadavky na výslednou kvalitu vína. V úvodu …více
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the technological possibilities of decreasing and increasing acidity levels in wine. Acids, as key components of wine, significantly influence its organoleptic properties, stability, and overall quality. The aim of the thesis is to assess and analyze various methods and procedures for manipulating acidity levels in wine in accordance with applicable legislation and quality …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 23. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
  • Vedoucí: Ing. Kamil Prokeš, Ph.D.
  • Oponent: Štěpán Tesařík, Ing.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta