Vyhodnocení obsahu aminokyselin v hovězím mase býků českého strakatého plemene – Bc. Monika Šmachová
Bc. Monika Šmachová
Diplomová práce
Vyhodnocení obsahu aminokyselin v hovězím mase býků českého strakatého plemene
Evaluation of amino acid content in beef meat Czech Fleckvieh bulls
Anotace:
Úkolem diplomová práce s názvem: "Vyhodnocení obsahu aminokyselin v hovězím mase býků českého strakatého plemene" bylo vyhodnocení závislostí vybraných faktorů na kvalitativní parametry hovězího masa, především však na obsah volných aminokyselin. Právě aminokyseliny patří mezi nejvýznamnější ukazatele nutriční kvality masa. Byl sledován vliv porážkového věku (520 - 540 dnů a 640 - 760 dnů) a vliv hmotnosti …víceAbstract:
The aim of the thesis named: "Evaluation of amino acid content in beef meat of Czech Fleckvieh bulls" was to evaluate the dependence of selected factors on the quality para-meters of beef, but primarily on the content of free amino acids. Amino acids are among the most important indicators of the nutritional quality of meat. The influence of slaughter age (520 - 540 days and 640 - 760 days) and the …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2015
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Radek Filipčík, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Agnes Josylyn Komey -
Nutritional quality of meat from waxy pigs hybrids
Vanessa Nisengwe -
Nutritional potential of new oat and spring wheat cultivars
Kshitiz Pokhrel -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití zrna barevné pšenice
Romana Šebestíková -
Mykotoxikologická kvalita ovsa
Hana PEJSAROVÁ -
Technologická kvalita a možnosti pekárenského využití pšenice s purpurovým zbarvením zrna
Romana Šebestíková -
Influence of special nutrition on the quality of sugar beet production
Joany Lizet Hernandez Kong -
Kvalita cukrovky a možnosti jejího ovlivnění
Ondřej Stávek
Název
Vložil
Vloženo
Práva