Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů – Mgr. Iva BARTÍKOVÁ
Mgr. Iva BARTÍKOVÁ
Master's thesis
Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů
Effect of the heat load on the basic quality indicators of selected food oils
Abstract:
V teoretické části řeší diplomová práce problematiku rostlinných tuků a olejů, zejména po stránce jejich úlohy ve výživě člověka. Kromě základních kroků technologie zpracování tuků se zabývá vlivem teplotní zátěže a doby skladování na jejich kvalitu a popisuje stano-vená kvalitativní kriteria (číslo kyselosti a peroxidové číslo). V praktické části vyhodnocuje vliv tepelné zátěže a dlouhodobého skladování …moreAbstract:
The theoretical part of the thesis deals with the issue of vegetable fats and oils, particularly in respect to their role in human nutrition. In adition to the basic steps in fat processing technology, it addresses the influence of temperature load and storage time on fat quality, and describes conventional qualitative criteria (acid number and peroxide value). The practical part evaluates the impact …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2011
Identifier:
21410
Thesis defence
- Date of defence: 31. 5. 2011
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BARTÍKOVÁ, Iva. \textit{Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/2waxbg/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
BARTÍKOVÁ, Iva. Vliv tepelné zátěže na základní ukazatele kvality u vybraných potravinářských olejů. Kroměříž, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Tuky ve výživě člověka
Lucie Jáchimová -
Rostlinné tuky z potravinářského a chemického hlediska
Renáta PRACHAŘOVÁ -
Oxidační stabilita olejů při fritování hranolků
Monika Černohousová