Tereza Pekárková

Bachelor's thesis

Nutriční význam sušené mléčné kojenecké a dětské výživy

Nutritional importance of dried milk infant and baby formulas
Abstract:
Předložená práce shrnuje základní poznatky o složení mateřského, kravského, kozího a ovčího mléka. Je uveden současný stav produktů umělé mléčné kojenecké a dětské výživy, a to počáteční a pokračovací umělé výživy a výživy pro nedonošené děti a děti s nízkou porodní hmotností. Jsou zde popsány rozdíly mezi mateřským mlékem a umělou mléčnou výživou. Detailně je rozebráno obohacování umělé výživy o důležité …more
Abstract:
This work summarizes basic data on the composition of breast, cow, goat and sheep milk. In the theses the current state of products of infant and baby formulas is presented as well. There are also included products of initial and follow-on artificial formulas, and formulas for premature babies and babies with low birth weight. The differences between breast milk and artificial milk formula are described …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 4. 2020

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Alena Saláková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendel University in Brno

Faculty of AgriSciences

Bachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology