Bc. Jiří Zelený

Master's thesis

Teplota jako faktor ovlivňující vlastnosti vín během jejich podávání

Temperature as a factor influencing the characteristics of wines during their serving
Abstract:
Tato diplomová práce se zabývá vlivem servírovací teploty vín na jejich vlastnosti a kvalitu. Prvním cílem práce je pomocí praktického experimentu zjistit, jaké konkrétní složky vína jsou různými teplotami ovlivňovány. Druhým cílem je pomocí praktického experimentu zjistit, jaký je vliv servírovací teploty vín na jejich kvalitu. Experiment se uskutečnil na základě senzorického hodnocení 5členné komise …more
Abstract:
This master thesis explores the influence of serving temperatures on the characteristics of wines. The first objective of the thesis is to find out which components of wine are influenced by different temperatures. The second objective is to find out what effect on the quality of wines the serving temperature has. The experiment was carried out by sensory evaluation in 5-member commission using 4-point …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 11. 2014

Thesis defence

  • Date of defence: 21. 1. 2015
  • Supervisor: Ing. Pavla Burešová, Ph.D.
  • Reader: Ing. Martina Sochůrková

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • no one
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Vysoká škola hotelová v Praze

Institute of Hospitality Management in Prague

Master programme / field:
Gastronomy , Hospitality Management and Tourism / Hospitality and Spa Management