Vliv rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin se středním řetěžcem na původce mastitid – Paula Slaničková
Paula Slaničková
Bakalářská práce
Vliv rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin se středním řetěžcem na původce mastitid
The ffect of plant oils rich in medium-chain fatty acids on mastitis - related pathogens
Abstract:
My bachelor thesis deals with the detection of antibacterial effects of vegetable oils containing medium chain fatty acids (MCFA). Specifically, we tested palm (Elaeis guineesis), coconut (Cocos nucifera) and tucuma (Astrocaryum vulgare) oil. We tried to detect the antibacterial activity of these oils against two bacteria, namely Staphyloccocus aureus and Streptococcus uberis. The MIC was determined …víceAbstract:
Moja bakalárská práca sa zaoberá zisťovaním antibakteriálnych účinkov rastlinných olejov, ktoré obsahujú mastné kyseliny o strednej dĺžke reťazca (MCFA). Konkrétne sme testovali palmový (Elaeis guineesis), kokosový (Cocos nucifera) a tucuma (Astrocaryum vulgare) olej. Snažili sme sa zistiť antibakteriálnu aktivitu týchto olejov voči dvom baktériám a to Staphyloccocus aureus a Streptococcus uberis …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
SLANIČKOVÁ, Paula. \textit{Vliv rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin se středním řetěžcem na původce mastitid}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/2z1cju/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zootechnika / Speciální chovy
Práce na příbuzné téma
-
Nutriční hodnota a oxidační stabilita rybích olejů a doplňků stravy obsahujících n-3 mastné kyseliny
Michaela Krlínová -
Nasycené mastné kyseliny v rostlinných olejích: zdroje a vliv na lidské zdraví.
Jana Jašková -
Enzymatic hydrolysis of vegetable oils in supercritical carbon dioxide and analysis of fatty acid profile in the reaction product
Ondřej Pleskač
Název
Vložil
Vloženo
Práva