Petr Havlát

Bakalářská práce

Technologické možnosti využití vratků z pekařských výrob v technologii výroby piva

Technological capabilities of bakery leftovers usage in brewery
Anotace:
Tato bakalářská práce pojednává o technologii výroby piva s možností nahrazení části sladu chlebem. Základem bylo zjistit a navrhnout nějaké reálné varianty. Proto se daná práce detailněji zabývá procesem sladování i vaření piva. Pochopitelně je i nastíněna technologie výroby chleba či běžného pečiva. Důležitou součástí piva je správné fungování enzymů, které jsou taktéž předmětem tématu. Neměli bychom …více
Abstract:
This bachelor thesis addresses brewery technology that allows partial malt substitution with bread. The first task was to find and propose ways of doing so. For this reason, the thesis offers an in-depth analysis of malting and beer brewing. Also, a technology of bread production and common pastry is presented. An important part of the brewery is the correct behaviour of enzymes, which is also discussed …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Ing. Tomáš Gregor, Ph.D.
  • Oponent: Petr Otřísal, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin