Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages – Agnes Josylyn Komey
Agnes Josylyn Komey
Master's thesis
Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages
Hodnocení nutriční hodnoty pícnin tropů a mírného pásma
Abstract:
Úvod: trávy (Poaceae) a jeteloviny (Fabaceae) patří mezi obvyklé pícniny využívané v živočišné výrobě. Mohou být rozděleny na druhy mírného pásma (C3) a tropického pásma (C4). Pícniny s fotosyntetickou dráhou C3 (druhy mírného pásma) jsou výživnější než pícniny s fotosyntetickou dráhou C4 (druhy tropického pásma). Cíl: porovnat nutriční hodnotu pícnin mírného a tropického pásma Materiál a metody: byla …moreAbstract:
Background: Grasses (Poaceae) and herbaceous legumes (Fabaceae) are the usual forages used in animal production. They can be categorised into temperate (C3/cool-season) and tropical (C4/warm-season). Forage crops with C3 photosynthetic pathways (temperate forages) are more nutritious than those with C4 (tropical forages). Aim: To evaluate the nutritional quality of tropical and temperate forages. …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 8. 2021
Thesis defence
- Supervisor: prof. Ing. Jiří Skládanka, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KOMEY, Agnes Josylyn. \textit{Evaluation of nutritional quality of tropical and temperate forages}. Online. Master's thesis. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Faculty of AgriSciences. 2021. Available from: https://theses.cz/id/37cdbd/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Agricultural Specialization / General Agriculture in English
Theses on a related topic
-
Využití biologických přípravků pro zlepšení zdravotního stavu a zvýšení výnosů porostů jetelovin
Radek Nedbal -
Využití biologických přípravků pro zvýšení vytrvalosti a výnosů porostů jetelovin
Martin Pisarčik -
Antinutriční látky v píci jetelovin při využití separovaných listů ve výživě prasat
Linda Kutáčová -
Evaluation of forage grass quality, fermentation process and silage safety on different Dactylis glomerata L. varieties
Jhonny Edison Alba Mejía -
Choroby trav a jejich dopad na kvalitu píce
Zuzana Peichlová -
Potenciál sestavení vhodných pícních směsí pro zvýšení využití dusíku z píce u přežvýkavců
Michaela Kovandová