Vlastnosti plodů slivoní v období zrání – Markéta Šauerová
Markéta Šauerová
Bachelor's thesis
Vlastnosti plodů slivoní v období zrání
Properties of plum fruits during the ripening period
Anotácia:
V rámci této bakalářské práce byly sbírány data a parametry u evropských a asijských odrůd slivoní. Na pozemcích Zahradnické fakulty Mendelovy Univerzity v Lednici byly sbírány 4 odrůdy slivoní vždy ve třech sklizňových termínech v průběhu zrání. Vybrány byly odrůdy evropské ´Tophit´, ´Jojo´ a asijské ´Flavor Queen´, ´T.C. Sun´. Pro hodnocení vlastností plodů slivoní byly použity dvě metody měření …viacAbstract:
As part of this bachelor's thesis, data and parameters were collected for European and Asian plum varieties. On the grounds of the Mendel University Faculty of Horticulture in Lednice, 4 varieties of plum trees were collected in three harvest dates during the ripening process. European 'Tophit', 'Jojo' and Asian 'Flavor Queen', 'T. C. Sun' varieties were selected. Sun. Two measurement methods were …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 19. 6. 2023
- Vedúci: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.
- Oponent: Eliška Zezulová, Ing.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendel University in Brno
Faculty of HorticultureBachelor programme / specializace:
Horticulture engineering / Post-harvest technologies and food quality
Práce na příbuzné téma
-
Hodnocení pomologických a kvalitativních znaků u vybraných asijských a evropských odrůd slivoní
Denisa Vašinová -
Sledování mikrobiálního složení ve fermentovaných mléčných výrobcích v průběhu zrání a po dobu skladování
Ondřej Černý -
Jakostní znaky hovězího masa v průběhu zrání
Kateřina JANOUŠKOVÁ -
Vliv zrání a podmínek skladování termosetických polymerních kompozitních materiálů na jejich visko-elastické vlastnosti
Filip KUBEŠ -
Vliv různých podmínek zrání na změny ve složení fenolických látek ve víně
Václav Beran -
Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
Aleš KARAS -
Ztráty při zrání a skladování hovězího masa
Lenka KOSTOHRYZOVÁ -
Chemické a nutriční hodnoty masa jatečných zvířat a změny masa v průběhu zrání a skladování
Jan JELÍNEK