Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka – Tereza Erbenová
Tereza Erbenová
Bachelor's thesis
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Importance of cheese and cheese analogues in human nutrition
Abstract:
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením vlivu konzumace sýrů a sýrových analogů na zdraví člověka. Popisuje mléko, jeho složení a druhy a dále se zaměřuje na sýry a jejich dělení na základě různých kritérií. Pojednává o vlivu konzumace sýrů na určité typy onemocnění souvisejících s možností snížení jejich výskytu. Vysvětluje jejich význam v prevenci výskytu metabolického syndromu, kardiovaskulárních …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on assessing the impact of the consumption of cheese and cheese analogues on the human health. It describes milk, its composition and types and it is focused on cheesee and its division based on various criteria. It also describes the effect of the consumption of cheese on certain types of diseases associated with the possibility of reducing their occurrence. It explains …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 18. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ERBENOVÁ, Tereza. \textit{Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2017. Available from: https://theses.cz/id/3jb10m/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka
Kateřina Klofáčová -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights