Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka – Tereza Erbenová
Tereza Erbenová
Bachelor's thesis
Význam sýrů a sýrových analogů ve výživě člověka
Importance of cheese and cheese analogues in human nutrition
Anotácia:
Tato bakalářská práce se zabývá posouzením vlivu konzumace sýrů a sýrových analogů na zdraví člověka. Popisuje mléko, jeho složení a druhy a dále se zaměřuje na sýry a jejich dělení na základě různých kritérií. Pojednává o vlivu konzumace sýrů na určité typy onemocnění souvisejících s možností snížení jejich výskytu. Vysvětluje jejich význam v prevenci výskytu metabolického syndromu, kardiovaskulárních …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused on assessing the impact of the consumption of cheese and cheese analogues on the human health. It describes milk, its composition and types and it is focused on cheesee and its division based on various criteria. It also describes the effect of the consumption of cheese on certain types of diseases associated with the possibility of reducing their occurrence. It explains …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 4. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / odbor:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Analogy mléčných výrobků a jejich význam ve výživě člověka
Kateřina Klofáčová -
Analýza marketingového mixu produktu Nowaco Předsmažený obalovaný sýr
Jan Valečka -
Tavený sýr jako funkční potravina
Jakub Přikryl -
Atraktivní nezrající sýr - projekt pro školní poloprovoz
Lucie Slančíková -
Sýr jako dárkový předmět
Pavel NOVÁK -
Vliv směsi bílého sýra a sýra holandského typu na vlastnosti tavených sýrových omáček
Iveta Daňková
Názov
Vložil
Vložené
Práva