Sledování stability enzymů a enzymových směsí pro stanovení sacharidů ve víně – Mgr. Eliška Petulová
Mgr. Eliška Petulová
Bakalářská práce
Sledování stability enzymů a enzymových směsí pro stanovení sacharidů ve víně
Monitoring stability of enzymes and enzyme mixtures for the determination of sacharides in wine
Anotace:
Víno je alkoholický nápoj, který vzniká procesem fermentace. Skládá se z vody, alkoholů a řady dalších látek, z nichž pro tuto práci nejpodstatnější jsou sacharidy. Sacharidy jsou důležitým ukazatelem kvality vína. Jejich detekce se provádí tradičními nebo fyzikálně-chemickými metodami. Předmětem intenzivního výzkumu jsou metody využívající biosenzory. Nejrozšířenější jsou biosenzory elektrochemické …víceAbstract:
Wine is an alcoholic beverage, which is generated by the fermentation process. It consists of water, alcohol and many other substance. One of them – carbohydrates are the most important for my work. Carbohydrates are important indicators of the duality of wine. Their detection is performed by traditional or physico-chemical methods. The subject of intensive research are methods using biosensors. The …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/deb6c/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
- Vedoucí: Mgr. Jiří Žeravík, Ph.D.
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasarykova univerzita
Přírodovědecká fakultaBakalářský studijní program / obor:
Biochemie / Biochemie
Práce na příbuzné téma
-
Theory and Practice of a Translation of a Technical Text from the Field of Sensory Analysis of Wine
Marie Chmelinová -
Analysis of wine and spirit educational systems in central Europe
Alina Zagretdinova -
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Economic Analysis of Wine Industry in Kazakhstan
Adiya Ipmagambetova -
Foreign trade of Italy - case study of grapes wine
Ksenia Shapko -
Study of dynamics of the glucose oxidase–glucose–ferricyanide–NaOH reaction in a continuous stirred tank reactor
Bager Baris Solgun -
Sledování změn chemického složení vína během technologie výroby vína
Marie Orságová -
Vliv technologie výroby na látkové složení vína odrůdy Tramín červený
Miroslav Šibrava