Mgr. Eliška Petulová

Bakalářská práce

Sledování stability enzymů a enzymových směsí pro stanovení sacharidů ve víně

Monitoring stability of enzymes and enzyme mixtures for the determination of sacharides in wine
Anotace:
Víno je alkoholický nápoj, který vzniká procesem fermentace. Skládá se z vody, alkoholů a řady dalších látek, z nichž pro tuto práci nejpodstatnější jsou sacharidy. Sacharidy jsou důležitým ukazatelem kvality vína. Jejich detekce se provádí tradičními nebo fyzikálně-chemickými metodami. Předmětem intenzivního výzkumu jsou metody využívající biosenzory. Nejrozšířenější jsou biosenzory elektrochemické …více
Abstract:
Wine is an alcoholic beverage, which is generated by the fermentation process. It consists of water, alcohol and many other substance. One of them – carbohydrates are the most important for my work. Carbohydrates are important indicators of the duality of wine. Their detection is performed by traditional or physico-chemical methods. The subject of intensive research are methods using biosensors. The …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 13. 5. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 15. 6. 2010
  • Vedoucí: Mgr. Jiří Žeravík, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta