Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka – Lucie Figallová
Lucie Figallová
Bachelor's thesis
Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka
The importance of cis/trans-unsaturated fatty acids in human nutrition
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka. Lipidy přijímané v potravě se nejčastěji vyskytují ve formě triacylglycerolů, které jsou složené z glycerolu a mastných kyselin.První část práce se zabývá obecným popisem a rozdělením lipidů, které jsou přijímány v potravě, klasifikací a stručnou charakteristikou jednotlivých skupin jako jsou nasycené …moreAbstract:
The bachelor thesis is focused on the importance of cis/trans-unsaturated fatty acids inhuman nutrition. The dietary lipids are most commonly in the form of triglycerides that arecomposed of glycerol and fatty acids.The first part of the thesis deals with the general description and sorting of lipids thatare taken up in food and subsequently with the classification and brief characteristics ofindividual …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zora Kotíková, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FIGALLOVÁ, Lucie. \textit{Význam cis/trans-nenasycených mastných kyselin ve výživě člověka}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2019. Available from: https://theses.cz/id/3oviqs/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Srovnání dietního systému v nemocnici s doporučením pro zdravou populaci
Vendula VEČEŘOVÁ -
Využití umělé inteligence (AI) v oblasti řízení lidských zdrojů v odvětví výrobních podniků.
Šimon Kusý -
Předpokládané trendy v řízení lidských zdrojů v reakci na změny ve společnosti
Nicole Johanidesová -
Podpora obnovitelných zdrojů v EU se zaměřením na fotovoltaiku v Rakousku a České republice
Eva Rosenbergová -
Úroveň poskytovaných sociálních služeb v Olomouckém kraji v oblasti duševního zdraví v souvislosti s probíhající reformou psychiatrické péče
Jaroslav Hudský -
Společenská odpovědnost vybraného podniku s důrazem na lidské zdroje v cestovním ruchu
Lukáš Hanzal -
Řízení lidských zdrojů a jeho aplikace v podnikové praxi
František Fišer -
Řízení lidských zdrojů v organizaci
Jiří Šetina
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights