Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii – Bc. Iveta MAŠKOVÁ
Bc. Iveta MAŠKOVÁ
Diplomová práce
Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii
Slow Food as a modern trend in the Czech food industry and gastronomy
Anotace:
Kvalita a původ potravin jsou témata, která aktuálně velmi rezonují nejen v české společnosti, ale i celosvětově. Kvalitní potraviny a pokrmy, ochrana životního prostředí a zejména pak zachování regionálních odlišností jsou klíčové myšlenky hnutí zvaného Slow Food.Podstatou tohoto hnutí je vnímání gastronomie jako fenoménu, který podporuje národní a lokální svébytnost, ochranu životního prostředí a …víceAbstract:
The quality and origin of food are topics that are currently widely discussed not only in Czech society, but worldwide. High-quality food andmeals, environmental protection, and especially the preservation of regional differences are the key ideas of a movement called Slow Food. The main idea of this movement is the perception of gastronomy as a phenomenon that supports a national and local autonomy …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 11. 2014
Zveřejnit od: 30. 11. 2014
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Pavel Smetana, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
MAŠKOVÁ, Iveta. \textit{Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii}. Online. Diplomová práce. České Budějovice: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích, Zemědělská fakulta. 2014. Dostupné z: https://theses.cz/id/3s0w92/.
Jak správně citovat práci
MAŠKOVÁ, Iveta. Slow Food jako moderní trend v českém potravinářství a gastronomii. Č. Bud., 2014. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.11.2014
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 11. 2014 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zemědělská fakultaMagisterský studijní program / obor:
Zemědělské inženýrství / Agropodnikání
Práce na příbuzné téma
-
Preference Fast Food vs. Slow Food v gastronomii
Karolína Králová -
Fast-food versus slow-food
Jarmila Hamerská -
Slow food na Slovensku a v zahraničí ako súčasť modernej gastronómie.
Tomáš Parák -
Slow Food očima reportéra (Televizní publicistická reportáž)
Pavel Bláha -
Slow food a jeho perspektiva v ČR
Jakub Cimrman -
Pozice alternativních restaurací v systémech stravování (příklad raw food restaurací)
Markéta Šimonová -
Tato bakalářská se zaměřuje na automobilový slovník, výskyt těchto slov v korpusu a jejich porozumění. První věc této práce je najít vhodnou literaturu pro toto téma a korpusy ve kterých provedeme výzkum. Poté zvolíme automobilově založená slova a vložíme je do korpusu a porovnáme výsledky. Jako další vezmeme tyto slova a vytvoříme dotazník. Tento dotazník se bude skládat ze 4 částí: první část budou otázky se 4 možnostmi správné odpovědi, další budou kolokace, třetí část bude práce s technickým textem a poslední část bude psaní automobilových slov, které znají. Výsledku z průzkumu analyzujeme a provedeme výzkum.
Jan SLAWISCH -
Dotazník administrovaný videem: psychometrické vlastnosti a srovnání s textovou podobou
Adam Strojil
Název
Vložil
Vloženo
Práva