Bc. Iveta Polednová

Master's thesis

Tvorba databáze NIR spekter pro různé druhy mas

Development of a database of NIR spectra for different meat species
Abstract:
Základem této práce byla analýza vybraných druhů mas a stanovení jejich vybraných parametrů, jmenovitě obsahu bílkovin, obsahu sušiny, obsahu tuku, pH a barvy, s následnou tvorbou databáze NIR spekter s cílem určit potenciální praktické využití této metody při stanovování výše zmíněných parametrů a zda lze vytvořit kalibrační modely pro jednotlivé druhy mas na základě jejich barevnosti. V teoretické …more
Abstract:
This thesis focuses on the analysis of selected types of meat and the determination of given parameters, namely protein content, dry matter content, fat content, pH and color with the subsequent creation of a database of NIR spectra with the aim of determining the potential practical use of this method in determining the aforementioned parameters and whether it is possible to create calibration models …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 7. 5. 2024

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Jana Šenkýřová, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Polednová, Iveta. Tvorba databáze NIR spekter pro různé druhy mas. Zlín, 2024. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe