Bc. Romana Bajerová

Diplomová práce

Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa

Antioxidant properties and polyphenolic content in coffee from various world regions
Anotace:
Předložená diplomová práce je zaměřena na antioxidační vlastnosti a obsah kofeinu v kávách z různých oblastí světa. Kávové nápoje byly připraveny různými typy přípravy (espresso, moka konvička, frenchpress, instantní káva). V kávových nápojích se pomocí radikálu DPPH stanovovala antioxidační aktivita. Reakcí s Folin-Ciocalteuovým činidlem byl stanoven obsah celkových polyfenolů. Analýzou HPLC byl stanoven …více
Abstract:
The submitted diploma thesis is focused on the antioxidant properties and caffeine content in coffees from different parts of the world. Coffee drinks were prepared with different types of preparation (espresso, mochateapot, frenchpress, instant coffee). Antioxidant acti-vity was determined in coffee beverages using the DPPH radical. The content of total po-lyphenols was determined by reaction with …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 5. 2020

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. Mgr. Barbora Lapčíková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Bajerová, Romana. Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe