Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa – Bc. Romana Bajerová
Bc. Romana Bajerová
Master's thesis
Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa
Antioxidant properties and polyphenolic content in coffee from various world regions
Abstract:
Předložená diplomová práce je zaměřena na antioxidační vlastnosti a obsah kofeinu v kávách z různých oblastí světa. Kávové nápoje byly připraveny různými typy přípravy (espresso, moka konvička, frenchpress, instantní káva). V kávových nápojích se pomocí radikálu DPPH stanovovala antioxidační aktivita. Reakcí s Folin-Ciocalteuovým činidlem byl stanoven obsah celkových polyfenolů. Analýzou HPLC byl stanoven …moreAbstract:
The submitted diploma thesis is focused on the antioxidant properties and caffeine content in coffees from different parts of the world. Coffee drinks were prepared with different types of preparation (espresso, mochateapot, frenchpress, instant coffee). Antioxidant acti-vity was determined in coffee beverages using the DPPH radical. The content of total po-lyphenols was determined by reaction with …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BAJEROVÁ, Romana. \textit{Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2020. Available from: https://theses.cz/id/3x6oj5/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Bajerová, Romana. Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Technology
Theses on a related topic
-
Antioxidační aktivita a obsah polyfenolů v extraktech meduňky a hluchavky
Jitka Gajárková -
Antioxidační aktivita nápoje Kombucha z různých druhů čajů
Karina Prikhodko -
Polyfenoly a antioxidanty u povijnice batátové (Ipomoea batatas)
Terezie Husarová -
Polyfenolický profil a antioxidační aktivita netradičních müsli směsí
Barbora Savarová -
Stanovení obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v procesu výroby netradičních vloček
Lucie Martináková -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity v koření sumak
Natálie Sonia Měrková -
Ovlivnění obsahu polyfenolů a antioxidační aktivity v extraktech rozmarýnu a oregana
Sabina Kuncová -
Stanovení polyfenolů a antioxidační aktivity ve výluzích yerba maté
Jakub Svoboda