Bc. Romana Bajerová

Master's thesis

Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa

Antioxidant properties and polyphenolic content in coffee from various world regions
Abstract:
Předložená diplomová práce je zaměřena na antioxidační vlastnosti a obsah kofeinu v kávách z různých oblastí světa. Kávové nápoje byly připraveny různými typy přípravy (espresso, moka konvička, frenchpress, instantní káva). V kávových nápojích se pomocí radikálu DPPH stanovovala antioxidační aktivita. Reakcí s Folin-Ciocalteuovým činidlem byl stanoven obsah celkových polyfenolů. Analýzou HPLC byl stanoven …more
Abstract:
The submitted diploma thesis is focused on the antioxidant properties and caffeine content in coffees from different parts of the world. Coffee drinks were prepared with different types of preparation (espresso, mochateapot, frenchpress, instant coffee). Antioxidant acti-vity was determined in coffee beverages using the DPPH radical. The content of total po-lyphenols was determined by reaction with …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 5. 2020

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

Bajerová, Romana. Antioxidační vlastnosti a obsah polyfenolických látek v kávách z různých oblastí světa. Zlín, 2020. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe