Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách – Annemarie Svozilová
Annemarie Svozilová
Bachelor's thesis
Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách
Biosensors for detection of foodborne pathogen
Abstract:
Hlavní náplní této práce je shrnutí dostupných informací o možnostech detekce vybraných bakterií pomocí biosenzorů, které se jeví jako slibný nástroj pro včasnou detekci nežádoucích mikrobů. V první části jsou stručně zmíněni nejčastější původci kontaminace potravin. Hlavní část je pak zaměřena na popis základních vlastností a součástí biosenzorů, a dále jsou zmíněny konkrétní příklady biosenzorů, …moreAbstract:
The main task of this thesis is to summarize available informations about detection of selected bacterias by biosensors which are promising tool for early detection of undesirable microbes. In the first part there are briefly mentioned most common food contamination agents.The main part is focused on the description of basic properties and components of biosensors. And further there are concrete examples …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 7. 2019
Accessible from:: 31. 12. 2999
Thesis defence
- Supervisor: RNDr. Lucie Korecká, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
SVOZILOVÁ, Annemarie. \textit{Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách}. Online. Bachelor's thesis. Pardubice: University of Pardubice, Faculty of Chemical Technology. 2019. Available from: https://theses.cz/id/3yp1ft/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Svozilová, Annemarie. Biosenzory pro detekci patogenních mikroorganismů v potravinách . Pardubice, 2019. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniversity of Pardubice
Faculty of Chemical TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Technology of Foodstuffs / Evaluation and Analysis of Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Miniaturizované elektrochemické imunosenzory pro detekci a kvantifikaci proteinových biomarkerů
Aneta Kovářová -
Modifikace povrchů pro biosenzory založené na rezonanci povrchových plazmonů
Martina Šeršeňová -
Nanostrukturované materiály na bázi aluminy pro elektrochemické senzory a biosenzory
Hana Kynclová -
Plazmové leptání plazmových polymerů cyklopropylaminu využitých pro biosenzory
Jan Daňhel -
Elektrochemické biosenzory pro analýzu nukleotidových sekvencí a DNA-protein interakcí
Jiří Červeň -
Elektrochemické biosenzory a jejich využití v moderní diagnostice
Eliška Sedláčková -
Nanostrukturované materiály na bázi aluminy pro elektrochemické senzory a biosenzory
Hana Kynclová -
Kyslíkem modifikované grafenové struktury pro biosenzory
Vojtěch Mikerásek