Bc. Klára TESAŘOVÁ

Master's thesis

Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice

Monitoring selected dairy products from cow and goat milk in the Czech Republic
Abstract:
Diplomová práce pojednává o vlastnostech kravského a kozího mléka a sortimentu mléčných výrobků v České republice. Teoretická část je zaměřena na produkci a spotřebu mléka v ČR, na jeho charakteristiku a chemicko-fyzikální vlastnosti. Dále na požadavky na jakost mléka, výživovou hodnotu a nutriční aspekty pro spotřebitele. V praktické části byly referenčními metodami a použitím vysokorychlostního analyzátoru …more
Abstract:
The thesis deals with cow and goat milk properties and the range of dairy products in the Czech Republic. The theoretical part is focused on milk production and milk consumption in this country and on its characteristics and physiochemical properties as well as on milk quality requirements, its nutrition value and nutrition aspects for consumers. Physiochemical properties of fresh milk were determined …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 8. 2010
Identifier: 14557

Thesis defence

  • Date of defence: 6. 9. 2010
  • Supervisor: Ing. Jana Růžičková, Ph.D.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

TESAŘOVÁ, Klára. Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production