Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice – Bc. Klára TESAŘOVÁ
Bc. Klára TESAŘOVÁ
Master's thesis
Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice
Monitoring selected dairy products from cow and goat milk in the Czech Republic
Abstract:
Diplomová práce pojednává o vlastnostech kravského a kozího mléka a sortimentu mléčných výrobků v České republice. Teoretická část je zaměřena na produkci a spotřebu mléka v ČR, na jeho charakteristiku a chemicko-fyzikální vlastnosti. Dále na požadavky na jakost mléka, výživovou hodnotu a nutriční aspekty pro spotřebitele. V praktické části byly referenčními metodami a použitím vysokorychlostního analyzátoru …moreAbstract:
The thesis deals with cow and goat milk properties and the range of dairy products in the Czech Republic. The theoretical part is focused on milk production and milk consumption in this country and on its characteristics and physiochemical properties as well as on milk quality requirements, its nutrition value and nutrition aspects for consumers. Physiochemical properties of fresh milk were determined …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 8. 2010
Identifier:
14557
Thesis defence
- Date of defence: 6. 9. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
TESAŘOVÁ, Klára. \textit{Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/3zqh4h/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
TESAŘOVÁ, Klára. Monitoring vybraných mléčných výrobků z kravského a kozího mléka v České republice. Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Porovnání vlastností pařených sýrů vyrobených odlišnými způsoby
Tomáš Zbranek -
Vývoj nového mléčného výrobku s upravenými dietetickými vlastnostmi
Natálie Kamarýtová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Mateřské mléko a jeho náhražky
Marie Pettíková -
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Kristýna Řehořová -
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Šárka Altmannová -
Produkce, zpracování a nutriční vlastnosti ovčího masa
Jana Ryvolová