Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským – Bc. Kristýna Řehořová
Bc. Kristýna Řehořová
Diplomová práce
Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
The use of the MALDI-TOF method for the detection of goat and sheep milk adulteration by cow milk
Anotace:
Falšování potravin je v dnešní době velmi aktuálním problémem, který se bohužel týká i mléka a mléčných výrobků. V praxi je dnes falšování mléka značně rozšířeno, nejčastěji se jedná o přídavek vody, syrovátky a rostlinných proteinů, často jsou také mísena mléka jiných živočišných druhů, kdy je do mléka malých přežvýkavců, obzvláště do mléka koz a ovcí, přidáváno levnější mléko kravské. Kromě ekonomických …víceAbstract:
Nowadays, food adulteration is a current and important issue, which is also related to dairy field. Milk adulteration is widespread in the food industry, the most common illegal practices are milk dilution by water, the addition of whey and vegetable proteins. Milk of different animal species is often mixed as well, where cheaper cow’s milk is added to the higher value types of milk, especially goat …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Veronika Legarová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ŘEHOŘOVÁ, Kristýna. \textit{Použití metody MALDI-TOF k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/48j854/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Šárka Altmannová -
Detekce falšování výrobků z ovčího nebo kozího mléka přídavkem mléka kravského
Martina Zemanová -
Kozí mléko a jeho využití
Martin Novotný -
Kozí mléko a možnosti jeho zpracování
Štěpánka Zanášková -
Mateřské mléko a jeho náhražky
Marie Pettíková -
Použití metody NMR k detekci falšování kozího a ovčího mléka mlékem kravským
Šárka Altmannová -
Microbiological parameters of goat´s milk yogurts and sheep´s milk yogurts
Aneta Náplavová -
Isolation of oligosaccharides from human, goat and sheep milk
Mohamed Ahmed
Název
Vložil
Vloženo
Práva