Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků – Pavlína Dočekalová
Pavlína Dočekalová
Bachelor's thesis
Mikroorganismy jako kontaminanty drobných tepelně opracovaných masných výrobků
Microorganisms as contaminants of small heat-treated meat products
Anotácia:
Tato bakalářská práce se věnuje mikrobiální kontaminaci drobných tepelně opracovaných masných výrobků. Literární část se zabývá obecným rozdělením masných výrobků. Popisuje také suroviny a technologické operace pro výrobu tepelně opracovaných drobných masných výrobků. Dále charakterizuje jednotlivé skupiny mikroorganismů a podmínky umožňující jejich činnost. Zaměřuje se především na bakterie způsobující …viacAbstract:
This bachelor thesis deals with microbial contamination of small heat-treated meat products. The literature section deals with the general classification of meat products. It also describes the raw materials and technological operations for the production of heat-treated small meat products. It further characterises the different groups of microorganisms and the conditions that enable their activity …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 4. 2024
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 10. 6. 2024
- Vedúci: doc. Ing. Libor Kalhotka, Ph.D.
- Oponent: Alena Saláková, externi
Citační záznam
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme:
Food Technology
Práce na příbuzné téma
-
Mikroorganismy kontaminující tepelně opracované masné výrobky
Tereza Zelinková -
Psychrotrofní mikroorganismy jako původci kažení masa a masných výrobků
Marie Hermanová -
Probiotické mikroorganismy v masné výrobě
Kateřina Zelinková -
Patogenní mikroorganismy v masných výrobcích
Barbora FARKOVÁ -
Rozbor nebezpečí mikrobiologické kontaminace výrobků v podniku na výrobu potravinářských obalů
Aneta Odrášková -
Mikrobiální kontaminace snídaňových cereálních výrobků
Kateřina Kořínková -
Mikrobiální kontaminace lahůdkářských výrobků
Kateřina Stojanová -
Hmotnostní spektrometrie pro kontrolu kontaminace cereálních výrobků
Tereza Pláničková