Specifika výživy u pacientů s celiakií – Aneta EICHLEROVÁ
Aneta EICHLEROVÁ
Bakalářská práce
Specifika výživy u pacientů s celiakií
Specifics of nutrition in patients with celiac disease
Anotace:
Celiakie je chronické, autoimunitní onemocnění tenkého střeva vyvolané intolerancí lepku (glutenu). Toto onemocnění je jedno z nejčastějších chronických onemocnění na světě, přičemž počet nemocných stále narůstá. Prevalence celiakie v České republice je dle nejnovějších zdrojů udávána 1:100 až 1:200 (1 nemocný na 100-200 zdravých jedinců), celiakií tedy trpí asi 50 000-100 000 pacientů. Jedinou možnou …víceAbstract:
Celiac disease is a chronic autoimmune disorder affecting the small intestine caused by gluten intolerance. This disease is one of the most common chronic diseases in the world and the number of diseased still grows. Prevalence of the celiac disease is stated to be between 1 in 100 and 1 in 200 in the Czech republic according to most actual sources (1 affected in 100 to 200 healthy persons), that means …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 15. 8. 2017
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. David Kimmer
Citační záznam
Jak správně citovat práci
EICHLEROVÁ, Aneta. Specifika výživy u pacientů s celiakií. Č. Budějovice, 2017. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaJIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Zdravotně sociální fakultaBakalářský studijní program / obor:
Veřejné zdravotnictví / Ochrana veřejného zdraví
Práce na příbuzné téma
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy
Petra Marášková -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Návrh na vylepšení marketingové strategie pro bezlepkové potraviny v retailingovém řetězci Globus
Martin Aust -
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa
Jan Zouhar -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ -
Celiakie u dětí
Veronika KOUKOLOVÁ
Název
Vložil
Vloženo
Práva