Aneta EICHLEROVÁ
Bachelor's thesis
Specifika výživy u pacientů s celiakií
Specifics of nutrition in patients with celiac disease
Abstract:
Celiakie je chronické, autoimunitní onemocnění tenkého střeva vyvolané intolerancí lepku (glutenu). Toto onemocnění je jedno z nejčastějších chronických onemocnění na světě, přičemž počet nemocných stále narůstá. Prevalence celiakie v České republice je dle nejnovějších zdrojů udávána 1:100 až 1:200 (1 nemocný na 100-200 zdravých jedinců), celiakií tedy trpí asi 50 000-100 000 pacientů. Jedinou možnou …moreAbstract:
Celiac disease is a chronic autoimmune disorder affecting the small intestine caused by gluten intolerance. This disease is one of the most common chronic diseases in the world and the number of diseased still grows. Prevalence of the celiac disease is stated to be between 1 in 100 and 1 in 200 in the Czech republic according to most actual sources (1 affected in 100 to 200 healthy persons), that means …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 15. 8. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Mgr. David Kimmer
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
EICHLEROVÁ, Aneta. \textit{Specifika výživy u pacientů s celiakií}. Online. Bachelor's thesis. České Budějovice: University of South Bohemia in České Budějovice, Faculty of Health and Social Studies. 2017. Available from: https://theses.cz/id/49ufgq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
EICHLEROVÁ, Aneta. Specifika výživy u pacientů s celiakií. Č. Budějovice, 2017. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zdravotně sociální fakulta
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zdravotně sociální fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of Health and Social StudiesBachelor programme / field:
Public Health Service / Public Health Protection
Theses on a related topic
-
Potraviny pro zvláštní výživu-potraviny pro osoby s nesnášenlivostí lepku
Petra Klusová -
Bezlepkové potraviny jako součást alternativních směrů výživy
Petra Marášková -
Potraviny pro zvláštní výživu
Tereza Smětalová -
Návrh na vylepšení marketingové strategie pro bezlepkové potraviny v retailingovém řetězci Globus
Martin Aust -
Srovnání náročnosti nákupního procesu a dostupnosti běžných potravin proti potravinám bezlepkovým
Martina Štěpařová -
Význam a analýza lepku v potravinách, bezlepková výživa
Jan Zouhar -
Hodnocení bezlepkových potravin se zaměřením na bezlepkové těstoviny
Magdaléna DARDOVÁ -
Celiakie u dětí
Veronika KOUKOLOVÁ
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights