Michal Žák
Bachelor's thesis
Fermentované syrovátkové nápoje
Fermented whey drinks
Abstract:
Práce byla zaměřena na charakteristiku syrovátkových nápojů, jejich rozdělení a technologii výroby. Další část práce byla věnována mikrobiálním kulturám nejvíce využívaným při výrobě fermentovaných syrovátkových nápojů. Cílem této práce bylo určit, zda je jako médium lepší koncentrovaná či ředěná syrovátka a která z aplikovaných kultivačních teplot je nejvhodnější pro výrobu fermentovaných syrovátkových …moreAbstract:
The thesis focused on the characteristics of whey drinks, their distribution and production technology. Another part of the work was devoted to microbial cultures most used in the production of fermented whey drinks. The aim of this thesis was to determine whether concentrated or diluted whey is better as a medium and which of the applied temperatures of fermentation is most suitable for the production …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 22. 5. 2020
Thesis defence
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
Žák, Michal. Fermentované syrovátkové nápoje. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Chemistry and Food Technologies
Theses on a related topic
-
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Vývoj nového typu nápoje na bázi sladké syrovátky
Daniel Bernt -
Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů
Tereza Fitzianová -
Kultivácia včelích mikroorganizmov v potravinárskych médiach s potenciálnym využitím ako nápoje
Daniel Svatík -
Vliv vybraných faktorů na kvalitu fermentovaných syrovátkových nápojů
Michal Žák -
Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů
Anita Rejdlová -
Anestezie a její využití v přednemocniční neodkladné péči
Jan Syrovátka