Michal Žák
Bakalářská práce
Fermentované syrovátkové nápoje
Fermented whey drinks
Anotace:
Práce byla zaměřena na charakteristiku syrovátkových nápojů, jejich rozdělení a technologii výroby. Další část práce byla věnována mikrobiálním kulturám nejvíce využívaným při výrobě fermentovaných syrovátkových nápojů. Cílem této práce bylo určit, zda je jako médium lepší koncentrovaná či ředěná syrovátka a která z aplikovaných kultivačních teplot je nejvhodnější pro výrobu fermentovaných syrovátkových …víceAbstract:
The thesis focused on the characteristics of whey drinks, their distribution and production technology. Another part of the work was devoted to microbial cultures most used in the production of fermented whey drinks. The aim of this thesis was to determine whether concentrated or diluted whey is better as a medium and which of the applied temperatures of fermentation is most suitable for the production …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Žák, Michal. Fermentované syrovátkové nápoje. Zlín, 2020. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin
Práce na příbuzné téma
-
Nápoje na bázi mléka fermentované pomocí symbiotické kultury vodního kefíru
Patrik Minář -
Alkoholické a jiné syrovátkové nápoje
Stanislava Malá -
Vývoj nového typu nápoje na bázi sladké syrovátky
Daniel Bernt -
Vliv kultivačních podmínek na výrobu fermentovaných syrovátkových nápojů
Tereza Fitzianová -
Kultivácia včelích mikroorganizmov v potravinárskych médiach s potenciálnym využitím ako nápoje
Daniel Svatík -
Vliv vybraných faktorů na kvalitu fermentovaných syrovátkových nápojů
Michal Žák -
Vybrané vlastnosti netradičních syrovátkových nápojů
Anita Rejdlová -
Anestezie a její využití v přednemocniční neodkladné péči
Jan Syrovátka