Bc. Gabriela Tomášková

Master's thesis

Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách

Effect of preservation methods and storage time on vitamin C content in fruit juices
Abstract:
Diplomová práce s názvem „Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách“ se zabývá porovnáním koncentrace vitaminu C v čerstvé, pasterované a chemicky konzervované pomerančové a grapefruitové šťávě. Zároveň byl hodnocen vliv doby skladování 4 měsíců na koncentraci vitaminu C. Šťávy byly vylisovány a následně ošetřeny za laboratorních podmínek. Byla provedena analýza …more
Abstract:
The thesis entitled "Effect of preservation methods and storage time on vitamin C content in fruit juices" deals with the comparison of vitamin C concentration in fresh, pasteurized and chemically preserved orange and grapefruit juice. The effect of storage period of 4 months on the vitamin C concentration was also evaluated. The juices were pressed and then treated under laboratory conditions. Analysis …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2022

Thesis defence

  • Date of defence: 1. 6. 2022
  • Supervisor: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Reader: Jan Javorský, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta