Bc. Gabriela Tomášková

Diplomová práce

Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách

Effect of preservation methods and storage time on vitamin C content in fruit juices
Anotace:
Diplomová práce s názvem „Vliv konzervačních metod a doby skladování na obsah vitaminu C v ovocných šťávách“ se zabývá porovnáním koncentrace vitaminu C v čerstvé, pasterované a chemicky konzervované pomerančové a grapefruitové šťávě. Zároveň byl hodnocen vliv doby skladování 4 měsíců na koncentraci vitaminu C. Šťávy byly vylisovány a následně ošetřeny za laboratorních podmínek. Byla provedena analýza …více
Abstract:
The thesis entitled "Effect of preservation methods and storage time on vitamin C content in fruit juices" deals with the comparison of vitamin C concentration in fresh, pasteurized and chemically preserved orange and grapefruit juice. The effect of storage period of 4 months on the vitamin C concentration was also evaluated. The juices were pressed and then treated under laboratory conditions. Analysis …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 4. 5. 2022

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 6. 2022
  • Vedoucí: prof. Ing. Alžbeta Jarošová, Ph.D.
  • Oponent: Jan Javorský, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta