Mikrobiologická kvalita čerstvého mléka v závislosti na způsobu distribuce – Sylva Martínková
Sylva Martínková
Master's thesis
Mikrobiologická kvalita čerstvého mléka v závislosti na způsobu distribuce
Microbiological quality of fresh milk, depending on the method of distribution
Abstract:
Tato práce se zabývá mikrobiologickou kvalitou mléka distribuovaného mezi zákazníky různými způsoby. V průběhu jednoho roku bylo provedeno 16 odběrů čerstvého mléka z pojízdné prodejny, 16 odběrů čerstvého mléka z kamenné prodejny a pro porovnání mikroflóry bylo provedeno i 16 odběrů mléka syrového z mlékomatu. U všech vzorků byl stanovován celkový počet mikroorganismů, koliformních bakterií a bakterií …moreAbstract:
This work focuses on microbiological quality of milk distributed to customers in varied ways. Thorough a year, there were 16 samples taken from a going-around shop, 16 taken from a classical shop and in order to compare micro flora as well, there were taken 16 samples from raw milk from a milk machine. All the samples were tested to see the count of microorganisms; coli form bacteria and also the Enterobacteriaceae …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 10. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Eva Popelářová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
MARTÍNKOVÁ, Sylva. \textit{Mikrobiologická kvalita čerstvého mléka v závislosti na způsobu distribuce}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2015. Available from: https://theses.cz/id/4hk9cb/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Mikrobiologická kvalita vzduchu ve větracích systémech obytných budov
Barbora Dvořáková -
Mikrobiologická kvalita výrobků z jedlého hmyzu
Alice Andrlová -
Mikrobiologická kvalita jogurtů
Adéla Filipová -
Mikrobiologická kvalita předkrájeného ovoce a čerstvých ovocných šťáv
Adéla Samiecová -
Mikrobiologická kvalita buvolího mléka
Matylda Malá -
Mikrobiologická kvalita raw tyčinek
Jakub Rydval -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu a výrobků z něj
Kateryna Bezborodová -
Mikrobiologická kvalita jedlého hmyzu v závislosti na teplotě odchovu
Klára Sochorová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights